Aviser, tidsskrifter og medielicens

Mandag, 13. april 2015

Aviser
Hvis arbejdsgiver betaler for medarbejderens avis og leverer den til dennes privatadresse, skal der betales skat af det. Det gælder også, hvis avisen er til brug for arbejde. I visse tilfælde falder det dog ind under bagatelgrænsen.

Hvis avisen leveres på arbejdspladsen, til anvendelse på arbejdspladsen, er det skattefrit for medarbejderen.
•    Hvis arbejdsgiver ikke har oplyst værdien af fri avis på medarbejderens årsopgørelse, skal denne selv gøre det. Værdien af fri avis skal skrives i felt 20.

Tidsskrifter
Tidsskrifter, der udelukkende er til brug for arbejde, er ikke skattepligtige, hvad enten de leveres på arbejdspladsen eller hjemme.

Medielicens
Hvis arbejdsgiver har betalt medarbejderens medielicens eller abonnementsudgifter til for eksempel betalingskanaler, er det arbejdsgiver, der skal oplyse det til SKAT, så medarbejderen automatisk får betalt skat. Der skal ikke betales arbejdsmarkedsbidrag.
Hvis man vil betale skat af licensen løbende gennem året, skal man tjekke, at den er med på forskudsopgørelsen, felt 19.

Information

Hos CK Revision & Regnskab samler vi med mellemrum udvalgte nyheder sammen i CK Update og sender til dig som kunde på mail. Du kan også læse alle nyhederne nedenfor.

Skulle du have spørgsmål til nyhederne eller andre emner, står vi altid klar til at hjælpe dig