Dagsbevis kan købes på mobil via SKATs app.

Fredag, 2. november 2018

SKAT lancerede sidste år en app, hvor borgere og virksomheder har mulighed for at tjekke og beregne deres skat på mobilen. App’en hedder SKAT og kan benyttes på iPhones og Android telefoner.

Via app’en kan man nu også købe dagsbeviser, som giver ret til at køre privat i en gulpladebil med en totalvægt på op til 4 ton.

Til forskel fra køb via Motorregistret, hvor beviset skal købes mindst en time før brug, kan man med SKATs app købe beviset, så sent som fem minutter, inden bilen skal bruges privat og vil være gyldigt indtil midnat.

Det kræver NemID eller digital signatur at logge på Motorregistret, hvorimod der i app’en fra SKAT, efter der første gang er logget på med NemID, kan vælges sikkerhedsniveau. Der kan vælges en pinkode, så dagsbeviset kan købes uden NemID.

Dagsbeviset skal købes mindst fem minutter før brug og tidligst 45 dage før brug. Beviset bliver tilgængeligt uden, at du skal logge ind igen - i stil med mobile togbilletter.

Et dagsbevis kan købes til en given dag, dog tidligst 45 dage før brug og vil være gyldigt hele dagen (maks. 24 timer).

Kvitteringen for dagsbeviset gemmes i app’en og er gyldigt bevis for købet. Der kan maks. købes 20 dagsbeviser til samme bil i et kalenderår.

Eksempel på antal af dagsbeviser
Du skal købe dagsbeviser til det antal dage, du har rådighed over bilen.

Eksempel 1: Du låner bilen med hjem fra arbejde til en ferie. Dagen efter kører du i bilen til lufthavnen, hvor den står tre dage. Når du kommer hjem, kører du dagen efter bilen til virksomhedens adresse i. Her skal købes 5 dagsbeviser.

Eksempel 2: Du låner bilen til en skiferie, hvor du kører i bilen til et skisportssted. Bilen står stille i de fire dage, du er der. På sjettedagen kører du hjem, men først på den syvende dag kører du bilen til virksomhedens adresse. Her skal købes 7 dagsbeviser.

Priser på dagsbeviser 

Totalvægt Hæjst 3.000 kg. Totalvægt 3.001-4.000 kg
Virksomheden har trukket hele momsbeløbet fra ved køb/leje Dagsbevis: 225 kr. Dagsbevis: 185
kr
.
Virksomheden har ikke trukket hele momsbeløbet fra ved køb/leje Dagsbevis: 185 kr. Dagsbevis: 185
kr
.

Information

Hos CK Revision & Regnskab samler vi med mellemrum udvalgte nyheder sammen i CK Update og sender til dig som kunde på mail. Du kan også læse alle nyhederne nedenfor.

Skulle du have spørgsmål til nyhederne eller andre emner, står vi altid klar til at hjælpe dig